Crew på plass til ARC+!

Det tok oss to dager å tømme, sortere, rydde ut og vaske ned fremre halvdel av skuta, klart til crewet vårt til overfarten. I tillegg fikk mor seg en klipp bakpå lemmen av Trude på eMotion! Deilig å få litt luft igjen!

 

Det ble arrangert bli kjent leker for barna med Kids club på stranden og barbeque for familiene etterpå.

Rett før midnatt søndag 04. november ankom Felix, Nina og Søren fra Danmark! Det ble ikke lange praten før vi krabbet i seng, så bilde ble det først tid til ved frokost dagen etter.

img_20181105_0930121126208707942974475.jpg
Nina, Snorre, Sverre, Felix og Søren spiser frokost.

Allerede denne dagen startet vi med alt det andre som sto på listen. Radaren hadde fått seg et par slag av seilet og måtte festes, samtidig tok jeg en tur til topps for å se om vi kunne få på føringen til fallet til codeseilet, men der var det ingen steder å feste noe. Etter tips fra Kjell Inge Heiberg på Axeline 2 kjøpte vi en dynemastrømpe vi kan dra utenpå når strømpen utenpå begynner å slites igjen. Alle kvernene ble renset og fettet.

Barna var på Kids Club og koste seg på stranden.

 

45316254_2275944892479091_4146552995984703488_n

Tirsdagen kom med lett regn og Frøya på krykker, kvelden før hadde hun vært på treningssykkel og forsøkt å stoppe pedalen med ankelen, resultat blå, hoven og veldig vond ankel.. Det var ikke så lett å delta på strandaktivitetene denne dagen, men nye bånd ble knyttet og alle hadde det bra likevel.

 

Vi voksne benyttet anledningen til å gå på foredrag som det er veldig mange av i forkant av kryssingen. Det var bare å fordele på alle 4 og håpe vi fikk med oss essensen. På kvelden inviterte Allegrini alle barna på filmkveld i sin båt, veldig hyggelig!

Så begynte vi å bunkre, onsdag var det første tur til HiperDino. Der kjøpte vi nesten alle tørrvarene. De ble pakket i esker og levert på bryggen neste dag. På kvelden var det kostymeparty, tema One Night in Rio. Vi hadde 30 minutter til å finne noe på den lokale kinesiske butikken og var godt fornøyde med oss selv da vi dro 🙂

 

Torsdagen kom med sikkerhetsdemonstrasjon, helikopter og raketter. HiperDino var visst ved båten vår så vi løp tilbake for å ta i mot, men da hadde de dratt. Vi brukte derfor litt tid på å tømme og vaske ut alle skott klart til å fylle med mat. HiperDino kom tilbake utpå ettermiddagen, det gjorde også maten Nina hadde kjøpt og alt vannet, juice, melk etc. Gutta hadde også en tur på HiperDino for å kjøpe nudler til nattmat…

Alt ble vasket, pakket ut og ned i nye zip lock poser, for å hindre evt spredning av kakerlakkegg fra butikkene.

Vi hadde bommet litt på beregningen av melk og hadde 7×6 1,5 litere for mye! Fredag satte Sverre i gang å selge melk til de andre båtene. Han solgte godt over halvparten av overskuddslageret! Bilde av dette kommer i neste utgave av Båtens Verden, der er det en artikkel om oss fra første halvdel av turen om noen har lyst til å se! Alle som ville så en film på kvelden.

Lørdag var det duket for frukt og grønt, Nina vasket alt sammen før det kom om bord. Kjøttet ble levert og lagt rett i kjøl/frys og Søren og Nina designet et forkle i tilfelle mye sjø. De fant også et bilde fra sikkerhetsdemonstrasjonen de var på med barna mens Snorre og jeg var på Skippers Brief.

 

 

Lørdag kom også Båtens Verden på besøk, Bjørn og Irene Eckhardt. Det var veldig hyggelig og de fikk tatt noen bilder av oss som kommer i neste utgave. Vi fikk byttet olje på motoren og det gikk fint takket være Trond, men så fikk vi et lite sjokk. Skulle tappe vann fra dieselen, siste punkt på listen før sengetid og det er lørdag… Tappeskruen sitter bom fast og verktøy må til. Så skjer det som ikke skal skje, skruen knekker! Etter litt begynner det å piple diesel nedover skruen og vi har et stort problem.

20181110_1925453800409518184107058.jpg

Søren og Felix løper bort til butikkene for å se om noen fremdeles har åpent, men alt er stengt. Så plutselig får vi en telefon, de er inne i Volvo Penta! Mannen var i butikken og hadde motvillig sluppet dem inn. Jeg tok med meg et filter og løp bort for å se hva vi kunne gjøre. Etter mange lange minutter går det opp for mannen hva vi trenger og han blir litt flat, delen vi trenger har ikke delenummer og kan ikke bestilles, men han kan få tak i et annet system. Det viser seg å være et system vi skulle bytte til tidligere, men ikke hadde plass til! Gode råd er nå dyre. Han spør hvilken pontoon vi ligger på og blir helt i fistel når han skjønner at vi ligger på S17. Han løper inn på kontoret og kommer ut med en bunke ark, begynner å rope Ralf og Raid og peke på mailadresser og telefonnummer. Han har nettopp byttet 4 filtere på Katamaranen Raid og Ralf ville beholde de gamle (som er klin nye) i tilfelle noen skulle trenge det. Det hører med til historien at Volvomannen kun snakker spansk, rart hva man forstår når man må!

Vi løper tilbake til brygga og finner Ralf og legger frem problemet, han finner frem en boks med filtere og gir oss et helt system uten å ville ha noe betalt!! Du snakker!! 5 minutter senere var filteret på plass og jeg måtte gråte en liten skvett. 15 timer til avreise og det så stygt ut der en times tid!

Jana og Eivind fra Queen kom over en liten tur på kvelden og tok en siste skravlings, de seiler med ARC direkte til St. Lucia og har avreise først 25. nov.

 

7 kommentarer

  1. Savner dere veldig mye. Nå har vi delt klasser. Jeg går i A-klassen med Ellen som lærer. Håper du likte julegaven min. God jul og godt nyttår. Hilsen Frida

    Likt av 1 person

    • Gødt nytt år og god jul savner deg. Tusen takk for julegaven, den var veldig fin! Du får julegaven min når jeg kommer hjem. Håper det er greit. Klem Frøya

      Liker

    • Gødt nytt år og god jul savner deg. Tusen takk for julegaven, den var veldig fin! Du får julegaven min når jeg kommer hjem. Håper det er greit. Klem Frøya

      Liker

  2. Utrolig bra blogginnlegg! Moro å lese. Føler jo nesten at jeg kjenner dere litt nå etter at jeg traff dere på Las Palmas. Kanske vi treffes igjen i Karibien i jula når jeg kommer over sammen med familien min for å besøke eMotion.
    Uansett: God tur videre! Jeg fortsetter å følge dere både her på bloggen og på Facebook

    Likt av 1 person

    • Så hyggelig! Håper du har kost deg hjemme litt nå før neste runde! Vi prøver å ta godt vare på eMotion mens du er borte. Vi har de som naboer igjen her i Saint Lucia, veldig veldig hyggelig! Sees igjen snart da regner vi med! 😀

      Liker

Legg igjen en kommentar