Mellom Hilthe og lavtrykket

Navigering mellom front i sørøst og lavtrykk i nordvest. 21 t med kraftig vind, men nå cruiser vi videre mot Horta. Gleder oss til å se land!

mellom to stormer

I dag tidlig kunne vi ta high five og puste lettet ut. De siste to døgnene har det vært mye spenning knyttet til en front i sørøst og et lavtrykk i nordvest. Begge storm styrke. Førstnevnte var faktisk stor nok til å få navn, Hilthe. Vurderte frem og tilbake og ble enige om at værmeldingene stemte med det vi så, gjorde båten klar for evt knockdown og snakket med barna om hva som kunne komme mens vi passerte i mellom.  

Stiv kuling og liten storm gav lite nattesøvn

I 21 timer hadde vi 16-23 m/s, noe som lå i overkant av melding. Bølgene var på 4 meter, men med god avstand mellom toppene. Vi kjørte to timers vakter natten igjennom (blir godt å sove ut når vi kommer frem!) og unngikk de fleste squallsene. På morgenen ble vi truffet av flere squalls på 20 m/s, så båten er nyvasket. 

Gleder oss til å se land

Nå cruiser vi videre mot Horta etter å ha fått besøk av masse delfiner! 310 nm igjen, føler nesten vi er fremme, men vi får smøre oss med tålmodighet og ta et par netter til på sjøen.

Håper vi på neste melding kan se land!

Klem fra oss 4 på Elvira

7 kommentarer

  1. Høres ut som om dere har hatt noen tøffe tak de siste døgnene 😨 Blir godt å sette bena på land snart. Takk for fine oppdateringer – godt for oss hjemme med noen rapporter underveis 👍😊 God tur videre ⛵ Klem 😘

    Likt av 1 person

  2. Skummelt for en landkrabbe å lese om storm. Men ønsker dere en fortsatt trygg og god overfart. Gleder meg også til dere er framme i Horta. Hvor nå det er🙈. Klem fra oss fire i sofaen på Langhus

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s