Channel Islands

Nå har vi kost oss i her i nesten en uke og vi har som vanlig rukket ganske mye 🙂 Været er endret seg merkbart, vi går med genser og bukser og pakker oss inn i pledd så fort vi kan i båten. Det er kaldt i vannet, ergo kaldt nede i båten og med en tenner på varmeren som er gåen får vi ikke varmet opp innvendig, men men, vi klarer det også 🙂

GUERNSEY

Vi ankom vi på kvelden og vi feiret med å slenge beina på bordet, lese brosjyren fra havnevakten og være på nett…sånn er det bare. Etter en god natts søvn fikk vi flyshow fra Royal Air Force servert i cockpit! Du snakker! Kjempegøy å se på og en skikkelig markering av vår ankomst til øya…hehe Vi møtte også igjen TrollCat som ankom samme morgen fra Azorene.

 

 

Vi møttes på kvelden og spiste en bedre middag sammen på La Perla før vi tok en tidlig kveld, begge slitne etter overfarten.

Fredag gikk en av mange gåturer som er beskrevet i en brosjyre man får på turistkontoret. Det tok nesten to timer og vi fikk med oss mange godbiter av det byen har å by på. Utpå fyrhuset møtte vi en gjeng festglade belgiere som feiret seilasen fra Belgia. De boblet over av stolthet, så var nesten litt slemt å si at vi akkurat hadde krysset over fra Azorene og fra Karibien før det, men sånn er det 🙂 Fikk også tak i gjesteflagget som kom på plass før solnedgang.

 

 

Kvelden ble avsluttet i TrollCat med en pinjacolada og et par GT, veldig hyggelig og barna koste seg med Fantasy og filmer.

 

 

Dronningens Bursdag

Det var litt slitsomt å stå opp, men vi rakk å finne en fin plass å stå så vi fikk med oss kanonsaluttene og fikk sett alle museene og hagene inne på Castle Cornett. Alle kanaløyene ble okkupert under 2. verdenskrig, så veldig mye av historien dreier seg om dette, men vi fikk også med oss mye fra riddertiden og frem til i dag.

 

Det var ikke så lett å sovne på kvelden for Sverre som straks hadde bursdag, men han klarte det til slutt og vi fikk ordnet med gaver og bakt kake etter det som strengt tatt er sengetid for de fleste 🙂

Sverre 10 år!

Dagen startet med kake, gaver og sang på senga! Så gikk vi til Karting Guernsey der vi gøyet oss skikkelig! Sverre freste avgårde i gokarten sin og var virkelig i sitt ess! Tipper det ikke blir siste gang han gjør noe sånt!

 

Tilbake i havnen var det marked og barna kjøpte med seg en is og litt popcorn som de slappet av med i båten før neste post, busstur rundt øya! Flere minner fra tysk okkuasjonstid. Og en stoooooor frosk på stranden! Forøvrig hadde vi også pyntet båten i anledning dagen!

 

 

Vi halset hjem, kastet oss i dusjen og skiftet før vi småløp til restauranten der vi hadde bestilt bord til bursdagen, Slaughterhouse. Deilig burger til alle, og snadder kaffe med en liten prosecco til mor mens barna tok en is før de forsvant på nett og far testet en ny type øl.

 

Mandag morgen ble det klesvask og handling før avreise til Alderney. Overfarten var ganske kjapp da vi heldigvis traff strømmen. Ble stående i en underlig dieselkø. To små båter legger seg godt innpå en rimelig bred brygge fra hver sin side så de sperrer for at flere kan legge til. I tillegg roter de fryktelig med tau og fendere. Etter en lang stund finner en smart sjel ut at om den ene flytter seg kan vi også legge til. Snorre lukeparkerer skuta, som var over dobbelt så stor som de andre og viser hvordan man også kan gjøre det 🙂

ALDERNEY

Det var en superkald kryssing, ingen av oss hadde tenkt å på ta på ulltøy, det var jo bare en kjapp overfart? Vel fremme satte vi opp alle veggene i cockpit, hang vi opp den våte klesvasken, kokte kaffe, pakket oss inn i pledd og bestemte oss for å bli i båten resten av dagen. Det ble spilling og snadder indisk keralacurry til middag.

 

En klissvåt natt senere sto Ellen opp grytidlig for å bake brød, det regnet så hardt at hun hoppet tilbake i senga etter å ha satt deigen. Og sovnet igjen. Dermed var vi litt sent i gang for dagens aktivitet, sykkeltur! Men, vi fikk i oss frokosten, lagde matpakker og kom oss i en watertaxi til land. Derfra gikk vi opp til sentrum og fikk leid sykler på Cyckle & Surf til en rimelig penge. Vi fikk med et kart og syklet rundt hele øya.

Her som på Guernsey er det mange fort og enda flere rester etter tyskernes okkupasjon av øya. Og hvis man klarer å se bort i fra hensikten med alt dette er det imponerende hva de faktisk klarte å bygge på de få årene! Det meste står som det ble forlatt og mye av det kan man gå inn i.

Vi syklet rundt nordsiden av øyen først og spiste lunsj bak Chateau a L’Etoc. Litt synd, men de fleste av de gamle fortene er privateide og dermed ikke mulige å gå inn i. Da vi kom tilbake til havnen tok vi en kaffe og is på en kafé før vi syklet videre til det litt villere sør.

 

Sørsiden bød på mer natur, blant annet et dødt pinnsvin, men også her var det masse fort og tyske bunkere. Vi gikk ut en causeway (oversvømt ved høyvann) til et fort, privateid og stengt, men gøy å se på fra utsiden før vi tråklet oss oppover en ås og kom opp til toppen av øyen. Der var det er frittgående grisefarm med flekkete gris! Supersøte! Så kom vi til verdens største havsule-koloni, etter sigende skal det være 3 % av alle havsuler som hekker på disse to steinene! Etter vi passerte flyplassen var motivasjonen på bånn, og da vi hadde levert tilbake syklene etter en mil på tur var det litt dårlig stemning, men med litt mer mat i kroppen ble det godstemning.

 

 

Snorre og jeg hadde lyst på en flaske vin til kvelden og stakk innom supermarkedet, viste seg at vin kun selges hos offlicence, dvs at vi måtte helt opp i andre enden av byen igjen! Hehe, barna parkert på Seilerklubben gikk vi en god time til, så ble greit med trim den dagen! Fant litt småmoro på veien tilbake gjennom et boligstrøk:

 

 

Vi skulle egentlig ha reist videre nå, men vinden vil det annerledes, har derfor brukt dagen på skole og båtrydding før vi har gått en tur på det nærmeste fortet og den lange moloen helt til enden i motvind.

 

 

Vi venter til rundt midnatt med å fortsette over til Brighton Marina, da skal vinden dreie og er vi heldige slipper vi altfor mye regn! Er fremme en gang i morgen ettermiddag/kveld. Gleder oss til å møte igjen mange kjente der i løpet av helgen! ❤

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s