Superhelg, en svipp over fjorden, testing av nye seil og konfirmasjon

IMG_20180504_122652.jpgLitt dramatikk før avreise:

Rett før avreise hjemmefra klarte Chili på mystisk vis å rive av en klo stakkars! Fikk klippet av selve kloen, men konkluderte med bar nerve og mulighet for infeksjon.

Dermed ble det noen timer hos dyrlegen først for å finne ut om nerven måtte opereres ut eller kunne gro som den var. Heldigvis kunne den gro som den var og da hun hadde våknet dro vi hjem og pakket bilen 🙂

Da vi kom i båten var det flere ting som ikke ble som tenkt: Skulle bare kjapt skru på festet til den nye gps’en, var to skruer og to muttere, så droppet oppsamleren jeg vanligvis lager meg. Selvfølgelig datt en mutter i sjøen på første forsøk! Heldigvis var Erik fremdeles på plass i Soon Skibshandleri, og han fant en liknende i roteskuffen sin 🙂

Samtidig testet Snorre vannpumpen etter vinteren, det han glemte var at dusjhodene ikke var på ennå, så da hadde vi en del vann å tørke opp. Siden vi ikke hadde ryddet etter service av motor og div annet var det verktøy og kanner overalt og båten sto praktisk talt på hodet. Så oppdaget vi at vannpumpen gikk uten at noe sto åpent, dermed begynte jakten på lekkasjen. Vi fant ingenting men nå begynte det å bli for sent å legge av sted, så vi satte opp kapellet, satte over middagen og jekket hver vår pils.

Dagen etter så det hele litt lysere ut, båten var ryddet, mannskapet happy og det blåste en fin liten vind aktenom tvers da vi dreide inn Oslofjorden. På vei forbi Villa Malla klargjorde vi Code 1 seilet og skrudde av motoren. I videoen kan man høre at designeren er så stolt at hun holder på å sprekke! 🙂

 

Så var det på tide å komme seg i finstasen, Snorre og jeg skulle i konfirmasjon mens Frøya, Sverre og Chili skulle på tur i Holtnesdalen og se på hvitveisen. Tok en dusj og vasket håret, men glemte å sjekke hvor mange watt hårføneren ombord trakk. Puttet den i omformeren og satte i gang, så vidt det kom luft og så på displayet at det trakk noe voldsomt. Løsningen var å gå på brygga i bare strømpebuksa og føne håret! haha

Det vekte litt oppsikt da vi hoppet av båten i bunad og dress 🙂

Etter en veldig hyggelig konfirmasjon og en nydelig tur for de andre var det på tide å ta farvel og komme seg over til Håøya for natten. Vi fikk den siste longsideplassen og barna spratt i land og utforsket mens vi pakket ned code seilet og tok en kaffe.

Vanvittig deilig å være i gang med sesongen på ordentlig!

2018-05-05 19.55.26.jpg

Barna storkoste seg i Farris som endelig har blitt sjøsatt etter en lang vinter. Så deilig at de bare kan padle avgårde og utforske verden når vi kommer til nye steder!

Oppdaget dagen etter da jeg tok en tur at finnen ikke var satt på, så var ikke akkurat lett å styre den dit man ville 🙂

Snorre, Chili og jeg fikk oss en fin tur på nordsiden av øyen mens barna koste seg i Dragsundet med huske og Farris. På vei hjem igjen fikk vi nok motvind til å teste harværsfokken, den sto som bare det og når vinden passerte 9 m/s kom den til sin rett! Utrolig deilig å seile med! Båten krenger lite og farten er god, så dette skal bli bra!

IMG_20180506_161214.jpgRett før ankomst Son etter en fin helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s