Svenner – Borøya – Arendal – Homborgsund – Litle Sæsøy

Vi hadde en nydelig avfart fra Svenner, Sverre og jeg gikk en morgentur før vi reiste videre sørover til Seilerhytta utenfor Borøya. Tuva har brukt dagen på å ‘tanne’ og Frøya har nesten lest ferdig bok nummer 2.

dav
Jentene leser mens gutta bytter merkelapper på avlasterne.

Vi hadde -0,4 meter på loggen da vi gikk inn og jagde vekk en motorbåt som lå på brygga..hehe skjønner det når det kommer 13 tonn og tre barn vil legge til på den ikke altfor store brygga! Veldig fint der nå etter at DNT har pusset opp hytta!

Kort tid etter kom Heidi, Jon Olav, Kristian og Hedda i sin båt, lastet med reker, ørret, makrell, salat, vin, brus og muffins! For en fantastisk velkomst! Og en herlig siste middag sammen før vi drar av gårde! Tusen takk til dere alle 4 for en herlig sommerkveld sammen!

img_20180626_1713558006711528594042267.jpg
Kidsa tester svømmeføtter, masker og våtdrakter 🙂

 

Skikkelig oppdekning!

 

Full rulle 🙂

Onsdag sto vi opp 05.15, høyvannet var på det høyeste kl 04, så for å komme ut igjen var det bare å sto opp og komme seg ut J Det gikk helt strålende, igjen var det -0,4 m på loggen. Det var tett morgendis, full av fukt, så vi måtte ha på jakker for å ikke bli våte!

Morgendis kl 05.15.
img_20180627_0556462142624705883079080.jpg
Tidlig start krever gooood kaffe!

Vi var i Arendal før 08 og minstemann sto opp i det vi la til brygga. Der var også Erik som fikk en kopp kaffe om bord før innkjøp til kveldens middag.

Vi fikk vasket klær og ryddet litt og spilt en siste runde med Tuvamor før hun reiste tilbake til Langhus. Vanskelig å si hadet og nå kom tårene for fullt. Veldig, veldig koselig å ha hatt deg med på første etappene jenta vår! Du er jo voksen nå og vil skape ditt eget liv, men for oss vil du alltid velkommen, uansett hva! 💕

img_20180627_1532178509220095684918328-e1530301619227.jpg

Samme kveld var vi invitert til Bente og Erik på herlig grillmiddag! Nydelige asiatiske kylling og svinespyd, poteter, salat, sprudel og jordbær med is til dessert! Barna koste seg med Netflix etter middag og Martin (Bentes sønn) kom innom med flyttelass før avreise til Australia! Med seg hadde han svogerene Espen og Michael. Skikkelig koselig kveld!

 

Torsdag morgen fikk vi vasket dekk og støvsugd inne. Madrassen, dynen og puten til kapteinen ble også vasket, ikke helt planlagt…minner tilbake til en viss tur til Cervo der klesvask, madrasser og dyner hang til tørk da vi kom inn..

Tusen takk til Lise og Knut som kjørte fra Grimstad til Arendal med slave til radioen vår!! Veldig hyggelig at dere tok turen!

«Mamma, jeg koser meg på tur med båten jeg!» – Frøya

Etter litt bunkring og rydding var vi igjen klare for avfart, blåste godt hele dagen, men løyet litt rundt 16. Erik, Bente, Linn, Michael og barna fulgte oss ut Galtesundet, det var frisk vind imot, men da vi kom til Fevik slo det plutselig om, skikkelig fønvind og seilene fikk luftet seg litt! Et par timer senere kom vi til Homborgsund, og da gikk det litt slag i slag. Vel fremme på akringsplassen viste det seg at ankeret var helt dødt.. Heldigvis var det en fin brygge å legge seg på mens vi feilsøkte. Hoppet i land og begynte å fortøye, da var det en liten seilbåt som gikk, veldig snodig, bakket ut fra andre siden av bryggen, tok en u-sving og kjørte rett inn i siden vår! Plutselig var det to båter som hang i tauet jeg prøvde å fortøye! Etter å ha gnukket litt på merkene fant vi ut at vedkommende kunne forlate åstedet og konsentrere oss om middag og ankerproblematikk. Fikk snakket med Tuva og hørt hvordan det sto til og der var det litt av hvert å ta tak i. Ikke bare bare å leie ut til fremmede, men det løser seg sikkert!

Ketil Tuft i aksjon!

 

I mellom telefoner hit og dit og en kveldstur som ikke ble lenger enn båten fant vi en mann på brygga som kunne strøm. Ketil Tuft het han og han kunne sine saker! Men dessverre var releet dødt og vi har nå bestemt oss for å bestille på nett til Skottland et sted etter å ha snakket med alle maritime butikker vi kan finne i området.

En ny tidlig start 06.30 og vi var på vei igjen, denne gangen med god vind og en del bølger. Kjenner det er stor forskjell på kystnorge og det å krysse Skagerak, litt mer som bør unngåes på veien av skjær og staker.

Nå ligger vi på Høllen, Litle Sæsøy, utenfor Mandal. Det blåser friskt, men skal løye i løpet av kvelden. Vi har utforsket øya, badet og nyter nå litt tid til nett før kaffe.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s