Spennende Rabat!

Nå har vi kost oss masse her i Marokko i et par dager.

Dagen vi kom inn brukte vi bare på å slappe av og laste ned bilder. Vi tok en is og en kaffe på en av de mange små kaféene rett ved havnen så hadde vi to nett å sjonglere i mellom  Det er varmt og rart å ha på så mye klær igjen. Vi var også alle slitne etter overfarten, så var deilig å bare ligge i ro og ta inn lydene fra nytt land.

Tirsdagen kom med strålende sol og kvelende varme. Vi gjorde oss klare og ruslet mot den nærmeste medinaen der det skulle være både minibank og telebutikk hvor vi skulle få kjøpt sim kort med 4G billig. Vi kom ikke langt før vi ble innhentet av Barbra og Craig fra Sequoia, USA, de hadde også kommet inn dagen før fra Tanger, og lurte på om vi visste hvor t-banen gikk fra og om de kunne slå følge. Vi forklarte hvor den var og at vi først måtte ta ut penger. Da bladde de opp 200 dirham (ca 200 nok) så vi kunne dra til byen sammen. Det koster 6 dh per pers per tur og da kommer man midt inn i Rabat sentrum. Vi hoppet av ved Medinaen og gikk rundt på måfå en stund. Fant en butikk hvor vi kjøpte litt frukt og vann og ble så enige om å finne et kart eller nett så vi kunne orientere oss. Mobildata er nemlig veldig dyrt i Marokko om det ikke er inkludert i abonnementet.. Lykken hadde det sånn at vi fant en telebutikk kun få meter etterpå og fikk kjøpt 10 GB for 100 dh! Da fant vi dagens første mål, Chella. Det var selvfølgelig 40 minutter å gå. Vi gikk, ungene klagde, vi gikk litt til, de klagde litt mer, det var nemlig rimelig varmt…heldigvis er det mange svalganger å få skygge i i starten.


 


Da vi hadde igjen 10 minutter måtte noen på do…og hva gjør man da?? Jo kort fortalt, med beina i kryss endte vi opp på GSS:

edf
Vi tisset her hos Generalsekretariatet for regjeringen.

Vi tisset her hos Generalsekretariatet for regjeringen.
Litt lettere til sinns kom vi endelig frem til Chella, bygget i sin tid av romerne. Utgravninger har vist en betydelig havneby og en av de viktigte veiene i Mauritania gikk hit. De ble her til slutten av det 5. århundre. Kristne berbere kom før muslimske arabere tok over i det 7. århundre, før det blir forlatt på 1100 tallet. Her er det ruiner fra alle tidsepokene.

Chella

Godt slitne tok vi taxi tilbake til båten og spiste middag. På kvelden gikk vi til den nærmeste medinaen og sugde inn inntrykk i trange smug.
Neste dags utflukt gikk til Kasbah de Oudaias. Vi ble rodd over elven i en liten blå robåt for 2 dh per pers.Her fikk vi en guide og lærte mye på kort tid. Salé der vi har båten er fra 900 tallet. Kasbah fra 1100 og Medina fra 1500. Dette er den første bosettingen i Rabat og det var her kongen og hans menn bodde. Kongens menn kunne smykke dørene sine med en femarmet stjerne. Løvefoten med 5 klør er for å symbolisere de fem gangene muslimene ber om dagen. På 1500 tallet begynte de å male veggene med hvitt og blått. Blåmalingen er blandet med sitrongress for å hindre mygg. Det kryr av katter her i de trange smugene og det er et mylder av flotte dører. Vi smakte også på presset sukkerør, må innrømme at det smakte bedre da vi fikk det på Cuba, men kjente igjen smaken.

Kasbah

For en med mild dørfetisj, er dette stedet!!

Kasbah dører

Vi tok en liten rast på kafeen før vi gikk i bakgatene til nærmeste supermarked. Der fikk vi smakt på kakutsfrukt! Veldig søtt og forfriskende i varmen! Butikken vi hadde plottet inn var faktisk den samme vi startet på dagen før! Så nå var det bare å hoppe på toget tilbake til havnen. En hvilepause i båten og litt nett senere så tok vi beina fatt igjen og gikk til Hassans Tårn påbegynt i 1195 og mausoleet til Kong Mohammed V og sønnene hans. Planen var at dette skulle bli verdens største minaret med tilhørende moské men da da Kalif Hassan døde i 1199 stoppet byggingen og senere var det et jordskjelv og rev ned alt unntatt tårnet og søylene. Nå er mausoleet og søylegangene åpent for publikum.
På vei hjem kjøpte vi nydelig ferkpresset appelsinjuice! Snadder!


Gårsdagen ble vi i båten og prøvde å knekke en ny nøtt. Leieboeren vår har pakket sammen og dratt uten oppsigelse, så nå har vi lagt ut huset på finn igjen (tusen takk til alle som har delt på facebook!) og håper å få napp kjapt! Vi er så heldige at våre fantastiske naboer som mater og koser med Muscat så lenge, men hun vil jo helst bo hjemme, sammen med noen! På kvelden ble det av alle ting sushi og wok på en japansk restaurant med mexikansk musikk..


Dagen i dag startet med to timer skole og nå er det straks klart for å reise videre. Vi skal på en to natts etappe, så usikkert om vi har telefondekning på turen. Håper det ligger mail fra ny potensiell leieboer i innboksen når vi kommer frem! Må innrømme at langbukser og langermet i varmen er en prøvelse, nå skal det bli ennå en god del grader varmere, så vi gleder oss til å seile og bade og ha på litt mindre klær på overfarten 

Tusen takk til dere som følger oss og kommenterer, veldig hyggelig!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s