Saint Lucia, Karibia!!

Vi fikk en fin fruktkurv da vi ankom og nå var det på tide å teste kokosnøtten! Sverre og Søren gikk til verks og fikk til slutt hull på nøtten :

Den smakte fortreffelig! Så god var den at undertegnede endelig kom seg helt opp i toppen av masten!

20181206_1451084244903107592693517.jpg

Har nå fått sjekket alle stag og fester for evt slitasje. Og muligens funnet en løsning på fallet til codeseilet. Må bare sjekke med leverandør først om det lar seg gjøre.

Det er veldig varmt i en sånn havn, så vi fylte båten med barna fra eMotion og Hege og barna fra Axeline (Kjell Inge måtte holde servicefolk med selskap stakkars..) og dro ut på svai for å bade. Det var utrolig deilig å bare hoppe i sjøen og slappe av. Barna koste seg med dinghykjøring og snorkling. eMotion hadde en drittjobb de måtte ta seg av, men etter en stund la de seg longside og hoppet ombord med en god pose norsk kaffe! Slår Dino kaffen vi har levd på de siste ukene big time! Sveinung fant også frem spekeskinken de kjøpte i Spania, du snakker!!

Den ene båten etter den andre gikk tom for bensin, så på slutten måtte Axel redde to dinghyer på drift. Heldigvis hadde de en vhf i hver båt så de kunne snakke sammen, både med hverandre og med moderskipet på svai 🙂

På kvelden var det klart for gatefest på Gros Islet. Det første vi så var et steel band øvingsrom, superkult! Så kom vi inn i gatene fylt med lokale folk, turister, abnorme mengder rom, høy musikk, store biler og helt i enden den beste fish fryen i Karibien skal vi tro guiden vår et par dager etter. Vi sto lenge i kø for å få lobster, men det var utsolg, heldigvis, for da fikk vi blue marlin med hvitløkssaus og ris! Det absolutt beste fiskemåltidet vi har spist på hele turen!! Rett og slett nydelig!!

Vi hadde fått beskjed om å gå samlet hjem før kl 22.00 så det gjorde vi. Det er visst en helt annen stemning her når de lokale kommer, så like greit å spare det til en gang vi er her uten barn.

Morgenen etter var det på’n igjen. Vi presset 14 store og små inn i en minibuss (eMotion og Elvira) og satte avgårde på sightseeing. Vi kjørte nedover gjennom Castries, stoppet på et utsiktspunkt. Så kjørte vi snirklete veier opp til Sir Arthur Community College og videre opp til Inskilling Monument, der engelske og franske tropper har byttet herredømmet over øyen hele 14 ganger. Engelskmennene hadde den største kanonen og vant hele suppedeisen. Nå er det selvstyre.

Turen gikk videre gjennom Anse la Raye der de lokale guttene red om kapp på stranden. Et par svinger lenger opp var det nytt utsiktspunkt der en mann hadde en søt liten valp og en flokk geiter på beite. Videre oppover i fjellet stoppet sjåføren vår på et lokalt bakeri der de bakte brød av cassavarotmel og kokos, og til alt overmål var det glutenfritt! Det smakte nydelig, vi kjøpte med kakao, med eple og kanel og med blandet frukt. Barna fikk også smake tørket banan.

Neste stopp var et utsiktspunkt der vi fikk ‘ta på’ Pitons (Nina, Søren og Felix prøvde senere å klatre opp, men lot det være da inngangsbilletten var på svimlende 50$ per hode! Det hadde tatt seg ut i Norge!).

På en lokal restaurant fant barna en supersøt kattunge det var vanskelig å reise fra.

img_20181209_1222505818156855411672764.jpg

Dagen var spekket med program, neste stopp Diamond Falls (fossefall) og botanisk hage og Sulphur Spring i Soufriere, boblende gjørme fra den aktive vulkanen. Det luktet råtne egg, men skulle visst være bra for det meste. Vi gned hverandre inn i gjørma og koste oss i ca 40 grader varmt vann, mens vi lot det virke. Det sies at man blir 10 år yngre av å bade i gjørmen, men barna var heldigvis like store dagen etterpå 🙂

 

Det var en lang tur tilbake til havnen. Solen gikk ned etter vi passerte Marigot Bay og støynivået i bussen dalte også. Flere sovnet og det var en sliten gjeng som kom hjem.

Noen dager senere dro vi på klatrepark med Felix og Søren. Det startet med gondoltur i regnskogen med guide der vi fikk vite at de hadde 167 forskjellige fuglearter. Dette er en ung regnskog pga vulkansk aktivitet. Vi fikk se masse kolibri og flere planter man kun ser i krydderhyllene hjemme bla annet vanilje. På slutten zippet vi 9 zipliner fra platå til platå. Reklamen var noe annerledes enn det vi faktisk fikk, så vi var vel ikke helt over styr, men det var moro å gjøre noe annet.

 

Så kom Queen, som seilte med ARC to uker etter oss fra Las Palmas og alle de norske båtene var igjen samlet, det var veldig hyggelig å se igjen både voksne og barn og de rakk å få med seg premieutdelingen til ARC +. eMotion fikk pris for tetteste kryssing over mållinjen med annen båt mens Axeline 2 stakk av med første plassen for første båt over uten motor, 2. plass i sin klasse og i tillegg pris for peneste båt.

Alle barna fikk diplom for fullført seilas og ble hyllet på scenen.

fb_img_1544741305467819425858602124536.jpg

Så kom siste dagen med vår danske familie! Sverre kjørte inn Felix og all bagasjen mens Nina og Søren tok runden rundt i alle båten og tok farvel.

Vi har kost oss masse og hatt utrolig mange morsomme opplevelser sammen på tur! Vi kan med hånden på hjertet si at denne kryssingen kommer vi aldri til å glemme!

Tusen takk for 6 flotte uker sammen! Det var litt skummelt å finne mannskap til tur, men vi har vært skikkelig heldige som fikk med dere! En liten oppsummering fra den drøyt siste uken sammen:

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s