Over Atlanteren, døgn 16.

En vindfull natt med regn og storm i kastene, men alle har det bra og er ved godt mot. Livet er rutinepreget og dagene går fort. Gleder oss til å komme frem til Horta.

En vindfull natt

Natt til i går økte vinden jevnt og vi dro avgårde i 8,5 knop i snitt i mange timer. Utpå natten fikk vi et par skikkelige vindrosser som varte i ca 15 minutter. Styrtregn og lyn og torden. Noterte 27 m/s 2 ganger. Gjorde 8 knop med bare 1/6 av storseilet oppe!
Biminien prøvde å fly avgårde, men vi reddet den og nå henger den på plass til tørk.
Radaren fikk også en trøkk av fokka og hang litt på halv tolv, så Ellen har vært oppe og skrudd den fast igjen i dag. Genoaen er også på plass igjen etter to netter i piggen.
Eneste som da gjenstår er badelemmen som gikk i stykker på dag 3. Men den må vi ta når vi kommer til land.

I går, onsdag, brukte vi dagen på å tørke klær og sove ut, barna så minst 3 filmer…

nærmer oss 3/4 av overfarten

Vi har notert 2/3 og når 3/4 i natt en gang. Føler at vi nesten er fremme, men har igjen 605 nm, rundt 112 landmil igjen..! Meldt en del vind igjen fra og med fredag, så gjør som sist, rydder, tjorer og sikrer og leser værmeldinger.

Fremdeles en flåte av portugisiske krigsskip som seiler vestover. Utrolig flotte å se på!

Gått inn i vårt 16. døgn på havet. Livet er rutinepreget og dagene går fort, men samtidig veldig langsomt. Gleder oss til å komme frem og utforske Horta nå!

9 kommentarer

  1. Hej Frøya og Sverre! Hvordan har i det nu her? Kan i fange en Blue Marlin for mig og sende mig et billede? Det var så hyggeligt at sejle med jer. Vi har lige kigget på billeder fra ARC turen. Hilsen fra Felix

    Liker

  2. Høres ut som at dere koser dere masse! blir bra når dere er fremme nå ja ❤ Veldig glad i dere, og utrolig glad for at vi fikk et forsøk på en samtale på tirsdag ❤

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s