I Belfast snakker man ikke om politikk..

Vel fremme i Belfast tok vi det skikkelig rolig på morgenen. Begynte en lang prosess med å vaske klær, rubbet av det vi hadde brukt til nå, her er det nemlig gratis vask og tørk!!! Samtidig ventet vi på at havnevakten skulle komme da det var noe galt med koden vi fikk til området, men etter 6 timer og noshow ga vi opp. Fikk kode fra nabobåten, så den har vi gitt videre både til tyske og danske medseilere 🙂

En artighet her er at når vi tenker at jaja, det duskregner og er ganske kaldt blir vi tiltalt av flere med smil om munnen: Lovely weather today, right!

Vi ligger et steinkast fra Titanics fødeplass! Spesielt! Dag to i byen startet vi dagen nettopp her:

Fikk det litt tettere på kroppen enn gjennom filmen og historier man har lest, flott museum!

Etter litt mat i kroppen ble det en tur til ‘den andre siden’ for å kjøpe gjesteflagg. Disse måtte fikses litt på før de kunne heises på plass.

Veldig anderledes atmosfære og litt spent stemning i den katolske delen av byen. Mannen vi kjøpte flagg av var ikke fiendtlig, men det var en undertone som ikke var kjempebehagelig og vi pustet litt lettere da vi kom ut av butikken. Fullt av politiske budskap på vegger og murer gjennom denne delen av byen. Som nevnt i overskriften, dette er ikke rette byen å ta opp noen politiske spørsmål, stemningen er ladet og det gjennomsyrer mye. Vi tok en lang gåtur opp til Peace Line også for å se på grafittien og muren som delte protestanter og katolikker. Dette snakket også også bussjåføren på Rathlin om, der var det to kirker, en for hver trosretning, men kun en kirkegård..så der ble du kanskje født katolikk, men du ble begravet protestantisk. Jeg forstår ikke at man ikke kan la folk tro hva de vil, men som sagt det snakker man ikke om i Belfast. Derfor lar jeg bildene tale for seg.

 

4 kommentarer

 1. Opplevelse vil jeg tro. Trodde ikke det var så ille der lenger nå. Tenkte dette hørte litt med fortiden til, men så feil kan man ta. Kos dere videre. Nyt dagene og hverandre😜 Klem fra Lofotfarerne, Simen, Marius, Rune og Janne💕

  Likt av 1 person

  • Kos dere i Lofoten, må være nydelig der nå! Det har nok litt med hvilke områder man oppsøker, der båten ligger merker vi ikke noe til det, var først når vi krysset over i utkanten av sentrum at vi kjente det 🤪 Klem tilbake! 💕

   Liker

 2. Det høres spennende ut og det er slike steder en ellers aldri komme til. Jeg trodde det var roligere der nå og forsonet seg med motsetningene. Vi hygger oss her i varmen og følger den spennende seilasen deres.

  Likt av 1 person

  • Hei, ja det er roligere, men undertonen er der. Veldig fin by med masse spennende å se! Kos dere i varmen, så skal vi snart (i morgen) legge ut på en ny seilas i regnvær.. 😅

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s