212 nautiske mil og minst like mange delfiner!!!

Rett før avreise fikk jeg endelig sydd windboards, nå mangler det bare å slå i maljer så vi kan feste de.

Rett etter avreise ville barna begynne med engelskpensum, så vi har hentet ut bøkene og begynt så smått. Vel utpå, og på vei sørover opplevde vi at både redninsskøyte og helikopter passerte frem og tilbake bak oss, de søkte aldri så lenge, men vi hørte ikke noe på vhf og de kalte oss heller ikke opp selv om vi var midt i området de søkte.

img_20180723_1915162710154469843116380.jpg

Rett etter gikk vi over til seil, og plutselig ble det litt rufsete både ute og inne, vi hadde ikke sikret for seilas ennå, så både det ene og det hoppet ned fra hyller og bord og det ble litt hurramegrundt. Etter å ha byttet genoa til hardværsfokk og fått opp storseilet var retningen helt feil og vi gikk i et par timer uten å komme av flekken pga motstrøm. Det ble tatt opp til vurdering å evt dra tilbake til Dublin, men prisen der tatt i betraktning og antall timer på vei ville vi ikke det. En ny titt på værmeldingen viste bedring utpå morgenen, så da satte vi oss i sving og gjorde klar til natta. Det ble god vind og håndstyring gjennom natten, etterhvert riktig retning også, så da krøp det nedover. På hundevakta kom en horde med delfiner som fulgte oss en times tid, og sånn har det egentlig vært resten av turen, delfiner i fleng, det kokte rundt båten og derfor blir det litt delfinspam på dette innlegget 🙂

Det ble en fin dag med sol og 17 grader, alle leste og slappet av og vi vekslet på seil, seil med motor og bare motor. Vi feiret halvveis på etappen og 1 mnd på tur. Det ble tatt igjen litt søvn fra natten før og spilt litt yatsy mens vi hørte på spillelistene fra Frida & Marianne og Trond. Tusen takk til dere for mange timer med musikk den siste mnd!

Om du har en favorittliste fra Spotify, del den gjerne, så kan vi tenke på deg når vi hører den!

Med gjevne mellomrom dukket delfinene opp, stor stas å få se de trikse og hoppe i sitt rette miljø!

Ny natt kom og vi har fått god rutine på 3 timer vakt og 3 timer soving. Denne siste natten skulle vise seg å være fantastisk! Stor hvit måne, stjerneklart og 16 grader. Vinden var perfekt frem til kl 3 og Snorre seilte med storseil, genoa og hardværsfokk sammen! Dessverre løyet det rett før jeg tok over, så fikk ikke sett det in real life. Holdt koken med seil en liten time før motor igjen måtte på.

Da månen dukket ned i et skylag kokte det påny rundt båten, denne gangen større delfiner enn tidligere, ca 1,5-2 meter lange. Lagde en liten lyd da de kom opp bak båten, et lite hei, før de aksellererte langs båten og spratt opp i front. Var godt med motstrøm også i natt og avdrift, så måtte holde 196 grader selv om kursen var 184. Fikk et par timer på øyet og sovnet skikkelig tungt rett før vi skulle inn i sundet mellom Tresco og St. Martin på Scilly Islands, England. Vi la ut anker, men fikk ikke skikkelig feste, det var helt stille så siden det var tidlig på morgenen lå vi bare i ro noen timer for å ikke vekke de andre båtene.

Etter litt frokost sovnet jeg på dekk iført ullundertøy, skalltøy, lue og tykt fleeceteppe. Våknet to timer senere rimelig varm i full sol 🙂 To av båtene lenger inn sto på land, bygget for disse forholdene med tidevannsforskjeller. Det var på tide å ta opp ankeret og prøve å finne problemet, det kom til syne et lite stykke under overflaten, en gigantisk tangklase hadde vi fått tak i, ikke rart vi ikke fikk feste i bunn! Det var nå to ledige bøyer, så vi flyttet over på den ene.

Etter lunsj ble det en tur på Tresco, en nydelig øy! Sydhavsparadis!! Vi badet og koste oss og gikk tur rundt til andre siden hvor det var en liten butikk med riktig så godt utvalg! På vei tilbake var vi innom en korskirke bygget i 1827-29.

I følge Snorre Sturlason skal Olav Tryggvason ha vært her i år 986. Her skal han ha møtt en spåmann som spådde at han skulle bli en stor konge og utrette store ting. i 995 ble han konge og begynte kristningen av Norge etter et lengre opphold i England og Irland.

Etter middag pakket vi ut SUP’en jeg kjøpte for noen av pengene jeg fikk til 40 års dagen min! Stor stas for alle mann, dette kommer til å bli brukt masse! Til og med selen som har ligget et titalls meter fra båten i hele ettermiddag tittet ekstra godt etter da vi padlet rundt på det!

Vi våknet til en ny dag i dag, hadde en flott tur på stranda inkludert en del surmuling, småkrangling og unødvendige kommentarer, merker vi har vært på tur en stund.. Etter en kjapp titt på værmeldingen ble vi enige om å flytte oss til Hugh Town der Tomm og Tobias kommer på mandag. Meldt litt ugreit vær med en del vind fremover, så kjekt å være på plass til da.

Gikk inn med høyvannet over land som er synlig på lavvann, spesielt. Vel fremme i Hugh Town opplevde vi at vi kommer til å merke uværet som er meldt, vugger skikkelig allerede, så dette skal bli gøy!

Gikk oss en tur og fant en fiskevogn med glutenfri fastfood! Middagen var servert 😁

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s