Det Keltiske hav og Biscayabukta, 382 nm på 59 timer!

Vi plukket opp Tobias og Tomm på Scilly og inntok en siste lunsj på fastlandet før vi bunkret og slapp mooringen i Hugh Town. Etter et to forsøk på å ankre opp ved St. Agnes måtte vi gi opp, den ne for grunn, den andre for mye sjø. Vi gikk derfor tilbake til Tresco for natten. Der fikk Tobias en fin liten lyr på kroken! Den ble servert til middag 🙂

Dagen etter dro vi ut igjen med tidevannet og ankret opp uten for St. Agnes igjen for en liten tur på øya. Utrolig vakre øyer, med masse fint å se! Anbefaler det på det sterkeste å ta seg en tur ut hit!

\n

Farris ble pakket ned og vi satte seil avgårde i dønningene. Det ble lunsj på vei ut og det var god stemning ombord med unntak at av Tobias slet litt med balansenerven og bølgene stakkars, men han var tapper! Bølgene lå rundt 2 meter, men vi hadde også noen på 3 meter. Det mest fascinerende var å være i en bølgedal mellom to store bølger, en vegg av vann på hver side og plutselig var vi på toppen igjen og kunne nyte utsikten 🙂

Mye bevegelser tilsier lite aktivitet, så bøker, terningspill i boks eller musikk var det det gikk i. Og delfinspeiding. De så vi som vanlig mange av.

Natten kom og det var deilig å dele den på tre, men like fullt, lite søvn første natten, rullet rundt i køya og fant ikke helt stillingen. Morgenen kom med avtagende vind og nydelige silkedønninger på 1,5-2 meter. Seilene ble slappere og slappere og tilslutt var det bare jerngenoa igjen. Stemningen var merkbart bedre og det ble slengt ut vitser i hytt og pine. Vi fikk flere delfiner på besøk og koste oss på tur. Da vi nærmet oss halvveis ble det bestemt Halvveisbad og Halvveisfest. Derfor ble det iverksatt baking av brownies i vår nye Omnia som vi har fått i båtgave av Marianne og Tomm! Kjapt ferdigstekt på bare 15 minutter!

Mens den hvilte hoppet vi i sjøen. Det var et par-tre tusen meter dypt, speilblankt blått hav som var overraskende varmt og hval som kom inn fra siden mens vi var uti! Vel oppe igjen koste vi oss med kake i solskinnet!

Gutta besluttet å ta en halvveispils med det passende navnet Atlantic! Planen var å ta bilde av de bakpå med flasken i mellom seg, men så langt kom vi ikke, vi hadde fått noe på kroken og snøret var laaaaaangt ute!!!

Undertegnede sveivet og sveivet og det ble tyngre og tyngre og begynte å røre på seg. Fant etterhvert ut at vi kanskje hadde middag i boks og stemningen var elektrisk da vi så at det var en tunfisk!! Hele mannskapet hjalp til å berge beistet og vi fikk tilslutt dratt den ombord. Vekta gikk i bunn, så etter å ha delt den opp og veid delene hver for seg ble det drøye 11 kg med luksus!

Feil
Denne videoen finnes ikke

Tomm fileterte og sorterte og vi fikk nydelig tunfiskbiff til middag i solnedgangen! For en dag!!

På natten satte vi codeseilet og slo av motoren igjen. Været tok seg opp igjen og det ble mer bølger og litt mer ubehagelig ombord igjen for den ferskeste seileren. Utpå dagen skjønte vi at vi kunne nå land før midnatt, så vi førte to forseil og storseil og økte farten med en drøy knop. Mørket falt på og da vi nærmet oss havn så vi Henrik og Tobias som vinket og ropte på brygga! Kjempekoselig!!

Det var varmt, klamt og rått, og alt ble vått, men vi var glade og stolte og feiret med cava og tunfisksashimi! 😀

Fredagen var det full båtvask på programmet, barna fikk med seg litt penger for å kjøpe en is og så satte vi i gang. Det var utrolig varmt og klamt arbeide, så derfra gikk vi rett på stranda. På veien dit gikk vi rett igjennom en rockefestival. Lufta var ikke helt ren for å si det sånn, og som Tobias sa, ‘mamma, jeg tror flere av disse burde vært i fengsel’.

Det var superforfriskende å ta seg et bad og deilig å bare slappe av på stranda noen timer. Ungene storkoste seg! Så begynte vi å vime, prøvde å finne en restaurant som var åpen, men det var midt i siestaen. Endte opp med litt potetgull istedenfor mat og lunsj ble inntatt kl 21.30! Da var det siste runde med tunfisk, først pannestekte biffer og så to forskjellige sashimi. Spiste til vi holdt på å sprekke!

Natten kom og Danskebåten ved siden av oss våknet til liv, det ble full fest og de holdt det gående til kl 05!! Ingen av de andre båtene sov for å si det sånn!! Riktig så dårlig stemning på brygga neste morgen.

Vi startet dagen med å finne butangass, var totalt på butikken tre ganger for å finne et system som burde fungere, men måtte gi opp, så nå er vi like langt og snart tomme for gass.. Men, vi fikk vasket masse klær samtidig og barna har storkost seg på padleboardet og med å fiske ved brygga.

Vi planla litt bedre og fikk oss en god lunsj ute. Handlet for de neste dagene og så at Martin, Monica og Sanna på Mamosa var bare noen timer fra Gijon! Det ble bestilt pizza til barna til middag og laget tapas til de voksne og vi prøvde telysholderen som Henrik fant på den lokale butikken:

Vi holdt av plassen ved siden av oss i brygga og ikke lenge etter så vi lanternene til Mamosa runde odden, de fikk så vidt sette beina på brygga før vi inviterte de over på cava, veldig veldig hyggelig å se dere igjen!

Og tusen takk for deling av champagnen!! En ny sen kveld ble det og nå er det kun kort tid igjen til vi må sjekke ut, så håper jeg får postet innlegget før det.

6 kommentarer

 1. Det ser ut til at dere har hatt en kjempefin seilas med mange spennende opplevelser. Jeg håper Tobias ble bedre etter hvert. Morsomt å lese for en seilerinteressert.

  Likt av 1 person

  • Så hyggelig! Ja han ble bedre heldigvis! Tar litt tid å venne seg til dønninger 😀 Det skjer veldig mye her så har ikke rukket å lese mailen fra de på Azorene, men skal se på det når vi har fått unna litt jobb her 😍 Klem

   Liker

 2. Åååå som dere koser dere!! Vi er supermisunnelige!!! Ha en fin tur videre! Vi har i dag hatt familetur til Hamar og Lillehammer ( besøkt Raymonds fetter). …..stor klem fra alle 4

  Likt av 1 person

 3. Absolutely superb sail. I seen over 8knts at one time. Elvira likes wind on the beam. My brother told me, ex Royal Navy, that Biscay can be difficult. 59 hrs! Excellent.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s