Algarvekysten og paradis!

Etter en lang seilas var det helt vidunderlig å endelig kunne ta seg et morgenbad! Nydelig temperatur i luften, deilig badevann og glassklart vann! Vi padlet inn til stranden og koste oss med snorkling, ballspill, rare snegler og deilige bølger. Barna hadde gymtime mens mor tok en lang padleboardtur bortover klippene.

edf

Etter en passiar med eMotion ble vi enige om å møtes i Lagos. Mor tok innseilingen gjennom den trange kanalen og la pent til på ventebrygga.

En kjempepositiv opplevelse var at første natten var gratis som ARC seiler! I papirene våre sto det 10 – 15 %.

Vi fortøyde og gikk rett bort til våre norske venner. Det var så hyggelig å se igjen mannskapet på eMotion! Vi var sammen hele dagen, barna storkoste seg og lekte i timesvis mens vi fikk vasket litt klær og fått litt orden på ting. Før middag gikk vi en tur i byen og så på gatekunstnere og trange, flintlagte gater med flislagte hus. Det er varmt…

fb_img_15370832664486717223535855552339.jpg

Etter en kjapp dusj var det klart for et høydepunkt for Ellen, skypedate med Fab4!!! ❤ Sprudel i glasset og litt ost og kjeks og Marianne, Cissi og Tone på skjermen var nesten som å være hjemme! Skravla gikk i nesten 2 timer. Da måtte jeg skru av pga lite data…hehe. Nå er jeg oppdatert på alt som skjer der hjemme! Neste date er allerede plottet i kalenderen!

Etter endt date var vi invitert til eMotion, kjempehyggelig! Skravla gikk til vi var helt segneferdige! Frøya hadde Ingrid på overnatting og de sov som stein da vi kom tilbake til vår egen skute.

Vi tok en rolig frokost før det først ble en fellestur på den lokale skipshandleren der vi fikk tak i tilbakeslagsventiler til toalettene og masse gjesteflagg. Deretter gikk vi over til svømmebassenget som var inkludert i havneavgiften(som var gratis..) Det var utrolig deilig å kjøle ned kropp og hode litt.

Etter lunsj ble barna med Trude og co i bassenget igjen, og der fant Sverre 50 euro!!! På ettermiddagen vasket Frøya og Ingrid eMotion innvendig mens vi andre var opptatt med bunkring på det lokale Pingo Doce, begge familier fylte vognene til randen. Det ble lange armer og slitne rygger på vei tilbake til båtene. Da alt var fylt i skott og skap ble det seeeen middag før gjengen kom over til oss på vaffelkveld, kjempekoselig siste kveld med gjengen før vi dro på morgenen etter.

De siste tre nettene har vi ligget på svai, utenfor Alvor, i en bukt før Albufeira og nå siste natten i Albufeira. Dagene har vi brukt til skolearbeid, avslapning, til å kjøre mye dinghy, padle, snorkle og bade i og rundt de mange hulene og strendene. Mange fantastiske små katedraler og små strender man enten kunne gå/krype til eller padle gjennom tuneller. Vi har også hatt noen ufrivillige anatomitimer, plutselig ut fra intet kommer det ofte nudister, og de har det ikke med å gå ned i vannet og svømme, men heller stå med vann til anklene eller ligge med bena godt fra hverandre så det ikke blir noe skille.. En litt koseligere utsikt var en kveld da vi så et brudepar ta bilder i solnedgangen, de gikk ut i vannet med klærne på og foreviget kvelden sin.

Siste dagen gjorde vi Albufeira, spiste is, gikk opp på utkiktspunktet og så alle de flotte kirkene og rester av en muslimsk bosetning fra vikingetiden! Vi spiste også middag i byen før vi dro tilbake til båten. Rett ved oss lå Sula Bassana fra Bodø som vi også møtte i Gijon. Kona måtte dra hjem og jobbe litt, så han hadde seilt alene fra La Coruna, men skulle hente henne igjen neste uke og seile litt før de la igjen båten her på Algarve for å fortsette neste år.

Tilbake i båten lekte barna med lego før Frøya ble dårlig igjen, dessverre var det gluten i noe hun har spist, enten isen eller maten, det vet vi ikke, men hun kastet opp resten av kvelden og var helt utslitt stakkars. Blir veldig skeptisk når det reklameres med glutenfritt og hun blir så dårlig. Mens hun lå på dekk og returnerte alt kjørte flere partybåter sakte forbi med høy musikk.

De siste to nettene har det lynet og tordnet rundt oss idet vi skal legge oss, vinden øker på og med det bølgene, men så forsvinner det ned langs land et sted og alt roer seg igjen.

Nå er det like før avreise fra fastlandseuropa, neste stopp blir om ca 26 timer i Rabat, Marokko. Gleder oss til å oppleve noe helt annet!

Takk for at dere følger og kommenterer, veldig stas for alle her ombord! 🙂

7 kommentarer

  1. Fantastisk hva dere opplever! Minner for livet for dere alle! Vi følger med og leser alt dere skriver og føler vi er litt på tur vi også! Kos dere videre og vær forsiktige! Glad i dere! Massevis av klemmer fra Øivind og Tove

    Likt av 1 person

  2. Det er høydepunkt når det dukker opp nytt innlegg fra dere. 🙂
    Jeg vet jo ikke hvem dere er, men det er så koselig å følge opplevelser og hverdag i eventyret deres.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s