Arbeidsuke…

Nå er det lenge siden vi har hørt fra oss. Får ikke fullført helt frem til i dag, men her er neste del av reisen vår:

På vei til Tenerife var det fint lite å skrive hjem om, unntatt ca 20 dovne hval!! Men ingen seil, kun motor, i 14 timer..

 

Det var også tidenes regnskur…så da fikk vi testet teorien om å samle vann om det skulle trengs i drivankeret. Fikk nesten 5 liter på under en time.

img_20181025_184254-effects
Frøya koser seg på vei inn til Tenerife.

 

Tenerife

Vel fremme i havn tok vi en tidlig kveld, klare for lang kjøretur og fjelltur opp til Teide!

Dagen derpå ser vi at det er meldt minusgrader og masse snø på Teide(som sist gang vi prøvde å gå på). Dermed blir det bestemt at vi bruker dagen i båten for å få unna litt forefallende oppgaver. Vi jobbet hele dagen alle sammen, vasket og pakket bort Farris (dinghy), vasket fendere, fikk sydd trekk til påhengsmotoren, lagde ny spleis på codeseilet og på det nye dynemafallet, og byttet det med det gamle opphalet til bommen. Etterpå feiret vi med middag på den nærmeste resturanten som var åpen. De hadde kjapt nett og veldig god forståelse av å servere glutenfri mat. Vi fulgte barna tilbake til båten og gikk tilbake for å ta en drink og skrive et innlegg. Betjeningen lot til og med nettet stå på så jeg fikk fullført lenge etter de hadde låst restauranten!

 

 

Og så var vi ferdige med Tenerife! Haha!

 

Gran Canaria

Etter frokost dro vi videre til Pacito Blanco, en 10 timers tur. Da det var lite vind så vi motorseilte og så fikk vi plutselig innfall om å fortsette den gode stilen fra dagen før. Vi begynte å skure teaken, demonterte dørene og håndtakene til nedgangen. Skuret og skuret, tok hele dørken i brønnen, trappen og lemmen. Så var det bare å fortsette med olje. Vi nærmet oss Mogan da det begynte å regne langs land. Derfor avsluttet vi jobben og pakket vekk alt sammen. Vi kom inn til havn før det blåste opp og og fikk lagt oss på en fin ankerplass for natten. Gulvet fikk også første lag med olje etter mørkets frembrudd!

 

Neste morgen fikk vi anvist plass i havnen ved siden av en norsk båt. Prosjekt rengjør båt fortsatte. Vi vasket, skurte, polerte og vokset hele dekk. Power tools og det hele!

 

Kl 10 neste morgen var vi på plass i liften og ble heist på land for å gå over undersiden av båten. Vi fikk høytrykksspylt skroget, vasket, polert og vokset alt over vannlinjen første dag pluss byttet sink. Igjen holdt vi på til lenge etter solen gikk ned. Vi traff da også Marianne og Even fra Alvejakten, de skal gå jorden rundt kun på fornybar energi og har rigget båten i mange måneder allerede! Motoren kom på plass mens vi lå der, veldig spennende prosjekt! Følg de gjerne på www.alvejakten.no

 

Dag to var det priming og stoffing pluss litt epoxy og gelcoatfornyer av noen småriper. S/Y Sira kom inn på land ved siden av og gjensynsgleden var stor! Barna lagde vafler til alle de norske på brygga og vi var så heldige at Silje tok med seg barna på stranden så vi fikk jobbet! På kvelden var det middag for barna i vår båt og tapas for de voksne i Sira, der møtte vi også Siri og Harald fra Drammen.

Dag tre var vi klare for å gå på vannet igjen, vi la oss på anker utenfor havnen og hadde tenkt å gå videre samme dag, men var såpass slitne at vi valgte å sove noen timer. Kl 03 sto vi opp tok inn anker. Så gikk undertegnede tilbake til sengen mens kapteinen koste seg alene på dekk. Kl 7.30 nærmet vi oss land og jeg sto opp, deilig å få sovet litt etter en lang og slitsom uke! Senebetennelsen i armen og skulderen blusset opp, men nå skulle vi ta det litt mer med ro! Vinden roet seg ikke før vi var nesten i havn.

 

Vi fikk opp signalflaggene og alle gjesteflaggene vi hittil har brukt og entret havnen kl 09.00. Det tok ikke lang tid før vi hørte Ingrid fra eMotion! Kjempekoselig! Og det beste av alt var at vi fikk plass rett ved siden av dem!

I havnen var også Mamosa og endelig traff vi Axeline også! Så hyggelig å være samlet alle på en brygge! Det var mange ARC + båter på plass allerede og det kom flere til etter hvert. Vi ligger på en egen barnebrygge og det tok ikke lang tid før alle barna samlet seg først i en båt og så i en annen! Plutselig var vi også invitert i bursdagsselskap til Hulda fra Sverige! Supertrivelig måte å bli kjent med de nye barna på!

 

dav

 

8 kommentarer

 1. Når jeg skriver dette ( med striregn utendørs) har dere startet på eventyret over Atlanteren. Hvor mange er det som seiler via Cape Verde? Blir det litt kappseiling så lenge dere ser hverandre? Dere har jo konkurranse-instinktet i orden.
  Håper dere får en fin seilas og Elvira oppfører seg som dere ønsker.
  God Seilas!!!

  Tove og Øivind

  Likt av 1 person

  • Hei hei! Det er ca 70 båter som drar innom her og vi har kappseilt alt vi kan 💪⛵ Nå vet vi litt mer hva vi er opp mot og gleder oss til å ta fatt på neste etappe i morgen! klem

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s