Påskebesøk!

Nå har vi virkelig kost oss en drøy uke! Hannah, Henrik, Tone og Petter kom på mandag etter en helg i New York for å feire påsken sammen med oss på St. Martin! Veldig hyggelig for alle, og spesielt for Frøya å få Hannah over!

img_20190415_145709

 

De hadde med seg siste forsyningene av glutenfritt mel og sjokolade fra Norge, bankbrikke til Snorre, hodelykt til Ellen, nye bøker til barna, teakolje og påskepynt! Og atpåtil en flaske champagne! Herlighet, vi er heldige!

image-1
Hannah hadde med en ekstra fin gave til Frøya!

Vi flyttet oss fort opp til Grand Case der det er god ankring, strand, restauranter og litt butikker. Her ble vi i to netter, barna dro inn på wifi mens vi koste oss med den nå nedkjølte champagnen! Vi badet og lekte, spilte spill og sendte barna på tur med dinghyen for å kjøpe seg is når det ble for viltert ombord. Hilde og Rune på Thilde var så snille å ta turen opp til oss med ekstra dieselkanner, samtidig tok de med codeseilet som nå hadde ankommet havnen. Vi tok en kaffe og en siste prat med de før de måtte reise tilbake og levere leiebilen. Tusen takk!

 

Siste halvdel av gullmakrellen vi fikk på vei fra BVI ble servert på dag to og overraskende nok gikk hele fisken! Store og små sloss om de siste bitene 🙂 Etterpå ble det et av mange slag Sequense. Tone og Petter vant nesten alle rundene! Her må vi legge oss i selen skal vi klare å slå den streaken!

 

Neste bukt var idylliske Anse Marcel litt lenger nord på St. Martin, her svømte vi inn og tok en drink på stranden mens vi nøt utsikten over bukta.

 

Her fikk vi også vårt livs opplevelse da noen delfiner kom inn i bukten, vi hoppet uti og svømte etter og heldigvis hadde jeg med goproen! Dette har jeg ønsket meg hele tiden mens vi har vært på tur, å få svømme med en delfin! Stort nærmere kommer man ikke!

 

 

Med den opplevelsen sovnet vi alle med et smil om munnen!

Neste stopp var en liten øy nord for St. Martin, Tintamarre, her fikk vi flere ganger nærkontakt med de majestetiske skilpaddene. Man må ikke ta på de da bakteriene våre kan gjøre stor skade, men de var innenfor rekkevidde!

img_0598.jpg

 

Barna dro på tur for å utforske og kom tilbake i solnedgangen, kystvakten kom ofte til samme bukten som oss, og vi vurderte å invitere på kaffe, så nærme var de. På kvelden ble det påskekylling og Carcasonne.

Påskeaften kom og mens vi ventet på påskeharen lekte vi litt på badelemmen:

 

Etterpå fikk vi melding om at eggene var levert og jakten begynte. Heldigvis var sjokoladen like god som i Norge!

img_20190420_100536

 

Kapteinen og kona gikk en kjærestetur før vi dro tilbake til Grand Case og spiste ekte karibisk grillmat.

 

Vi tok en natt i Friar Bay på vei tilbake. Her koste barna seg lenge på stranden og nøt litt fri fra foreldre, før vi også kom etter. På kvelden disket Tone og Petter opp med nydelig tapasbord! Jentene sov søtt etter en lang dag med mye aktivitet.

 

Siste hele dagen med gjengen fikk vi unna mye forefallende, vi fikk ryddet og bunkret resten av vann/brus, takk til Petter og Henrik for god bærehjelp med Snorre, defrostet kjøleskap og vasket båten innvendig, takk til Tone som svingte seg rundt, vasket og pakket bort dinghyen, takk til Hannah som hjalp Frøya og Sverre med dette. Ellen sorterte stuerommene i cockpit, pakket grabbag og forsøkte å få orden på tankene.

 

På kvelden klippet Tone Frøya og jentene ikledde seg nye kjoler før vi gikk og spiste en siste middag sammen ute. Henrik var tøff og smakte på sneglene til Snorre!

Vi har storkost oss med besøk, deilig å slappe av sammen og nyte dagene! Vi har rett og slett hatt ferie!

Årets påskekrim forblir uløst:

Doffen og Oluf levde i beste velgående da vi dro inn til restauranten, de hadde diskolys og koste seg glugg! Dagen etterpå var det krisestemning, Doffen hadde dævva! Ingen vet hva som har skjedd, men Oluf var ganske trist der han satt med kompisen sin som manglet både fot og vinge!

 

Etter å ha vinket familien avgårde i taxi var det bare å sette i gang å gjøre båten klar for overfart. Vi fikk bunkret alt av ferskvarer, lastet ned værmelding, sjekket sjakler,  fakturert litt, vasket klær, flyttet Sverre til akterlugaren og pakket vekk det vi ikke trenger de neste ukene.

Vi har igjen et par småting å gjøre i morgen tidlig, men rundt kl 11 lokaltid (+ 6 timer norsk tid) regner vi med å være klare for å starte overfarten til Azorene!

6 kommentarer

 1. Hej sejlere!
  Held og lykke med atlantik-krydsning nr.2! I er superseje! Håber alt går godt!
  Nyd turen!
  Hilsen fra Søren, Nina og Felix

  Likt av 1 person

 2. Dere har virkelig hatt noen flotte måneder i Karibien 🌴🐬🐢🐚🦞🍹☀️ Vi snakker mye om den fantastiske turen dere er på og setter pris på alle oppdateringer 😍 Lykke til med turen over Atlanteren – gleder oss til dere er tilbake ⛵ Stor klem til dere alle 😘

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s