Limfjorden

På vei innover Limfjorden så vi masse sel. Planen var å gå til Venø Havn, men bare et par meter fra inngangen til havnen sto vi på grunn selv om det står det skal være mudret til 2,5 meter på kartet. Det var bare å gå ut igjen og fortsette snaue 3 timer.

Det ble skikkelig dårlig stemning, merker at det tar på nå med så mange lange strekk på rad og lite ro. Barna er veldig flinke, men klart å hele tiden være i båten og ikke få gjort noe er jo kjedelig!

Glyngør

Rødspetten ble panert og stekt etter alle kunstens regler, vi hadde fersk remulade, lofotensaus, nypoteter og grønnsaker. Helmax middag! Rakk akkurat å ta oppvasken og puste ut litt før vi kom inn til Glyngør. Der ble vi hilst velkommen av en sel i solnedgangen før vi fikk båten på plass i en bås.

 

Snorre og jeg gikk en tur i solnedgangen, fant en kjempebenk, en kvinnelig statue, et fyr, en fiskemannstatue, en kirke og et museum. Veldig flott, men utrolig masse insekter som absolutt skulle inn i nese, øyne, munn…!

Det var ikke lenge før vi var i seng, dagen etter var vi oppe kl 06.15 og dro videre 06.45. Vinden hadde økt og kom midt i mot, vi dunket oppover Limfjorden mot Aalborg mens barna sov. Prøvde å få unna så mange nautiske før de våknet. Det var god vind inn til Aalborg og vi seilte sikksakk i kanalen markert med røde og grønne staker. På veien så vi en militærøvelse, en Herkules som droppet fallskjermjegere ned til ribber i fjorden. Vi passerte også flere sel både på land og i vannet.

Aalborg

Vel fremme i Aalborg hadde vi en overraskelse på lur, barna gjettet mye rart på vei inn til byen og tilslutt gjettet de riktig. Frøya har savnet å kunne spise en glutenfri burger siden vi forlot Portugal i fjor høst! Mc Donalds i Danmark er nesten som hjemme så her fikk frøkna spist seg sprekkmett og var veldig fornøyd. Dog litt kvalm etterpå… 🙂

img_20190626_172646

 

Vi formelig trillet tilbake til båten, fikk med oss noen godbiter på veien, som kloakkforsyning (barna lurte på hvem i all verden som vi ha det?)…og vingummi…!

 

 

Dagen etterpå utforsket vi Aalborg Maritimt opplevelsessenter. Hovedattraksjonen er ubåten Springeren, bygget på slutten av 50-tallet. Her levde det 33 mann på liten plass, 13 køyer på deling og kun det man fikk med seg i en tilmålt koffert. Vi var også inne i gasturbintorpedobåten Søbjørnen. Etter å ha vært her lurer vi litt på om vi har en som vil i marinen om noen år..! De hadde flotte utstillinger både ute og inne, en miniAalborg og en praktisk trinseøvelse, her fikk barna teste 20 kg med alt fra 1-6 trinser.

 

Mens gutta vasket dekk gikk Frøya og jeg gikk på en liten shoppingrunde før avreise, noen har vokst fra det meste av tøyet sitt det siste året!! På veien fant vi en forseggjort murvegg!

 

img_20190627_121402

 

Vi er definitivt ikke ferdige med Limfjorden, kunne fint brukt en 2-3 uker her, men siden været skulle blåse opp ganske kraftig valgte vi å reise hjem en dag før planen så avslutningen skulle bli best mulig for alle parter 🙂  Vi seiler forbi industriområder med fin butterfly, barna gjør ferdig siste sidene med matte og kan klappe seg selv på ryggen og gratulere med fullført hhv 4. og 6. klasse! Ellen lager biff med masse tilbehør og saus i det vi jibber og legger oss godt inn i 15-17 graders helling, alt ble ikke klart samtidig for å si det sånn! hehe

 

Vi Hals(er) videre

Vi seiler helt kloss innpå en grønn stake, passerer en sunket seilbåt og runder Hals, gutta gjør seg klare for den aller siste nattevakten på denne turen! Føles litt uvirkelig!

 

 

Utpå natten ble vi kalt opp av Oda Norway på 48 nm avstand! Utrolig kult at vi har så god rekkevidde og vi hørte hverandre klart og tydelig! Sist gang vi snakket sammen var en radiotest på vei fra Varzim til Berlengas i fjor høst, da også på rundt 40 nm.

Neste stopp Norge (vet jeg ligger litt etter skjema, men sånn er det 🙂 ).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s