Stressfri pinse

Etter et strålende 17. maitog på Langhus og russetog på Kolbotn med Tuva pakket vi bilen og dro ned i båten. Barna kjøpte seg en is mens vi pakket oss inn.
Opp med sola fredag morgen med retning sørover til Strömstad. Etter et par timer sto Sverre opp og tok over roret litt. Det var helt strålende vindretning og vi kjørte butterfly helt ned til Tisler.

IMG_20180518_081949.jpg

Vi hadde en litt mindre morsom opplevelse her da kapteinen gikk og la seg, Sandefjordbåten kom på kollisjonskurs, vindretningen var akkurat litt feil og for å unngå kollisjon måtte vi legge oss akkurat litt for langt ned i forhold til å passere. Kapteinen måtte opp og code seilet inn, alt må læres og vi har nå lært at om ikke linen holdes ned hopper den ut av furlexen. Sikkert et morsomt syn der vi flagrer avgårde!

La om inn mot Stömstad og tok inn genoaen i stedet. Fruen var litt furt og kapteinen litt stresset. Ble ikke noe bedre stemning da vi skulle ta inn codeseilet rett før havn. Det samme skjedde igjen, rulla slapp gang på gang og tilslutt hoppet tauet ut av rulla igjen.

Dere kan se hele seansen på video, tenkte ta en video der alt gikk bra, men så feil kan man ta! 🙂

Etter å ha tenkt litt på de fysiske lovene rundt det hele tror vi at vi nå har kommet frem til hvordan vi bør gjøre dette neste gang.

Vel i havn tok barna med seg Chili på isshopping. De er så flinke til å gjøre det når vi kommer frem. Tar med seg Chili så vi får ryddet litt og kommet i orden med tau, spring og fendere. Kjempedeilig! Nytt er at de nå også tar med seg walkie talkie, så kan vi snakke sammen om det er noe.

De lagde også middag til oss mens vi prøvde å løsne strømkabelen til radaren som ble dratt ut da vi testet stormfokken sist gang. Den sitter godt fast et sted i masta, så må ta det en dag uten vind, få ut storseilet og se om vi får dratt den løs. Burde nok hatt den på en mast bak, men det koster fra 5-10.000,- ++ og det ligger ikke i budsjett nå, så vi får prøve å fikse den der den henger.

Lørdag fikk vi kjøpt M8 skruer til de nye kvernene og hamstret litt godis før vi dro ut til Ramsö, syd for Koster. En utrolig flott perle!

20180519_134258.jpg

Maks flaks at i den fulle havnen var det én båt som skulle dra, akkurat nok plass til oss etter litt flytting av andre båter. For en lykke! Barna i land igjen med Chili og opp på et fjell. Der satt de plutselig fast, ikke like lett å klatre ned som opp, men med litt hjelp gikk det bra.

 

 

 

 

 

 

 

På overfarten lagde fruen en lampe til cockpit.

Barna padlet litt mens vi fikk byttet blandebatteriet til utedusjen, ryddet i verktøy inne og fikk orden på innholdet i den ene benken ute. Så gikk vi tur til en nydelig strand der vi badet og Snorre fanget en fisk med bare hendene!

Etter middag ble det litt spilling og disco på dekk.

Søndag gikk vi til en annen nydelig strand og Chili ble litt lei seg da hun ikke fikk rulle seg i sanden, båten er full av sand fra lørdag…

Resten av dagen gikk med til utbedringer. Fikk byttet en flaggline som nesten hadde røket på to steder, hang opp Epirb og fant plass til det nye brannslokningsapparatet (har nå 4 stk om bord). Så gikk vi løs på rekkevaierene. Fikk fjernet plasten rundt, (et krav på ARC at vaier er synlig) pusset ned kobberklemmene for irr, satte inn med fett og satte på nye krympestrømper for å beskytte seil og tau. Så begynte jobben med å tre nettet. Det tok noen timer på ene siden, og gikk betraktelig bedre på side nr to! Plutselig hadde vi langturbåt gitt!

Midt i mellom de to sidene lagde vi Muffler! Supergodt, hadde vært enda bedre med en kule is 🙂

En nydelig helg er over. Etter en grytidlig start igjen, sitter jeg i morgensolen og skriver mens vi krysser Riksgrensen. Barna sover, det er blikk stille vann og vi går dessverre for motor hjemover. Håper vi kan lufte noen seil i løpet av ettermiddagen. Pr nå skal vi være fremme på drøyt 6 timer, men foretrekker 10 og seil.

Oppdatering, vinden økte på og vi kunne på ny blåse av gårde med butterfly! Jeg fikk meg en tur opp i masta med storseilet ute, strømkabelen til radaren er nå på plass igjen J:). Litt skummelt med litt bølger og seil oppe, var ikke så lett å holde seg inntil masten da..

Etter litt soling og kappseiling med Bastø III bestemte vi oss for å være nydusjet når vi la til kai, derfor ble det full hårvask og kroppsdusj på badelemmen i solsteika 🙂 Vel fremme i havn kom vi galant på plass hjulpet av våre snille naboer i bås 101.

Etter en full rydd og vask av skuta ble vi invitert ombord i Mamosa, kjempehyggelig og gøy å se hva vi har i vente når vi selv flytter i båten om noen få uker 🙂 Håper vi rekker å invitere dere over på en middag i Elvira før dere reiser!

Her kommer et lite sammendrag fra helgen:

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s