Tilbake til Fransk territorium

Etter påfyll av vann og en bedre frokost var det på tide å si farvel til Marint og Dominica. Mamosa viste vei og vi jaktet på de over til The Saints, vel jaktet og jaktet…men hyggelig å ha noen kjente foran oss, ikke ofte vi har seilt sammen med noen annet enn over Atlanteren, tror faktisk dette er første gangen!

Vi fikk begge plass på bøye i hver vår ende av en liten bukt ved Pain a Sucre. Vår var bare et par båtlengder fra stranden. Gutta svømte bort til Mamosa mens jentene ladet batteriet, leste litt og slappet av. Etter skole dro Snorre inn på hotellet for å jobbe, og det var egentlig den dagen med unntak av kortspill, middag og filmkveld. I solnedgangen passerte nok en flott femmaster, med over 40 seil!! Vi merker stor forskjell på de franske og de karibiske øyene, de sistnevnte blir man stadig kontaktet av lokale som vil selge tjenester, i de franske er det helt stille, med unntak av noen som tar betalt for evt mooring. Både deilig og litt rart å komme et sted uten at noen ønsker deg velkommen!

 

Etter skole dagen derpå rodde vi inn til land og gikk inn til Terre-de-Haut. Det var varmt…igjen… Vel fremme møtte vi Mamosagjengen som hadde dratt inn litt før oss. De kom i tide til customs, det gjorde ikke vi, så da spiste vi lunsj i påvente av at de åpnet igjen et par timer senere. Vi spiste på L’îlet Douceur – Crêperie glacier og maten var nydelig! Glutenfrie bokhvetepannekaker med ost, spekeskinke og fiken var mitt valg, Snorre tok en laks og chevre, barna valgte ost og skinke.

 

Vi hadde avtalt Fredags Jam hos Mamosa og hadde det travelt med å komme oss hjem, dusje, lage vår del av maten og kjøre bort, måtte melde fra om litt forsinkelse, men vel fremme var det hele glemt og vi koste oss til langt på kveld med god mat og godt selskap!

edf

 

Så flyttet vi oss inn i havnen på anker og vi så en fantastisk regnbue over fortet. Etter å ha ryddet litt inne fant vi ut at det var på høy tid med klesvask. Vi lempet alt ut i dinghyen og kjørte til byen, der var vi akkurat for sent ute, ikke åpent igjen før på mandag… Da dette var lørdag fant vi ut at vi fikk heller ta det med til neste havn. Så spennende var det ikke her! Vi rakk akkurat tilbake til båten før himmelen åpnet seg…

 

Søndag dro vi opp på Fort Napoléon, veldig pent restaurert, men hadde vært hyggelig om de kunne oversette et par av tekstene, alt er på fransk. På vei opp vinket vi hadet til Mamosa, men tror ikke de så oss på toppen mellom alle trærne 🙂

 

Vi tok en is og en kaffe på café før vi dro videre for å laste ned værmelding. Hadde tenkt å gå til Marie-Galante, men med økende vind og retning midt i snuta måtte vi endre planene våre. Tilbake på moloen møtte vi havnesjefen, han tok dagen med stoisk ro, selv da vi dunket borti båten hans med dinghyen…

20190120_124253

 

Etter en kjapp lunsj dro vi opp ankeret og satte baugen mot Basse Terre og Marina Rivière-Sens Gourbeyre der vi hentet båten til Per i februar 2013 med Tomm, Marianne, Tobias og Henrik! Denne gangen la vi oss på bøye rett utenfor havnen. Utpå ettermiddagen begynte det å dunke i anlegg fra pimpa biler…var kjapt tilbake i 2013 der de holdt det gående med bildisco hele natten. Heldigvis ble det ikke en reprise!

rpt_vivid

 

Mandag ble vaskedag, skoledag, sightseeing&handledag, badedag og Sverres sjokoladkake til kveldsmat.

Her startet reisen vår i Karibien i 2013.

Med mat nok til de neste 10 dagene (tror vi, unntatt frukt og grønt) kunne vi grytidlig dagen etter dra videre nordover til Pigeon Island.

 

4 kommentarer

  1. Så herlig å følge dere 😍 Og herlig gjensyn med Basse Terte – godt å høre det ikke var like masete som for seks år siden 👍 Her har vi startet nedtellingen- gleder oss enormt til å se dere igjen på St.Martin 😍⛵ Stor klem til dere alle 4 fra oss på Sjøskogen 😘

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s