Fra en jomfruøy til en annen

Vi lå et par netter på svai med seriøse swells, tuller ikke, det rulla mer enn utpå Atlanteren!! Måtte gjøre klar båten for seilas hver kveld på svai!!!

Jaja, vi hadde det mye bedre enn en tomaster vi så inne i havnen..vi så mange båter som ikke hadde klart seg gjennom stormen i denne havnen også.

 

img_20190227_1503549212879170938650660.jpg

På dag tre sto vi opp før sola og tok 07 fergen til US Virgin Islands. Vi betalte rundt 2000,- NOK for å ta en hurtigbåt til USVI, fylte ut litt papirer, viste Estaen vår, betalte skatt i neste luke for å få lov til å dra og ankom USA et par timer senere. Der gikk vi igjennom innsjekk og fikk visum. Så hadde vi et par timer å slå ihjel før returen kl 12. Vi spiste forsøksvis lunsj. Hadde glemt hvor ‘flinke’ de er på glutenfritt i USA, banan og yoghurt på Frøya, banan og melon på meg. Så var det å løse inn billetter igjen, fylle ut skjemaer og selvfølgelig betale en skatt fordi vi skulle ut av landet. Tilbake på fergen som gikk dobbelt så fort som den første. Vi satt foran og hoppet i setene for hver bølge vi fôr over!

Tilbake i Road Town, British Virgin Islands var det ny runde med innsjekk og papirmølle med spm før vi var klarert. Glemte å spørre hvor vi sjekket ut av landet før vi var nesten igjennom. Det var selvfølgelig i første luke, så måtte vente til alle på fergen var klarert før vi kunne gå igjennom runden en gang til, SÅ kunne vi gå tilbake til båten.

Passet bra for kapteinen å ta en Island Hopper da vi kom hjem!

 

 

 

Vel ombord fikk vi kastet i oss litt mat før vi svingte ut til Little Harbour, Peter Island. Her la vi oss på anker med tau til land. Alle fire var i sving, Sverre slapp anker, Snorre styrte skuta mens Frøya kjørte meg med tau til land så vi fikk feste begge veier. Funket som bare det (egentlig ikke, men det gikk tilslutt..hehe)

På vei ut for å sjekke ankeret så jeg tre tarpuner foran båten, men kameraet var tomt for strøm!! Morgenen etter tok jeg en svømmetur for å se om jeg kunne finne en eller to, overraskelsen var derfor stor da jeg svømte inn i en sovende stim på rundt 40-50 tarpuner!!!!

 

Dagen etter fikk vi nok en liten søt BARRACUDA på kroken…skulle så gjerne ha hatt en cero makrell til, men det får vi ta senere:

cof_vivid

Så var det å begi seg til St. Thomas og papirmøllen igjen. Vi rakk inn akkurat før en ferge kom og fikk gjort det samme som dagen før, fingeravtrykk, øyescann, visum, utfylling av papirer… Men, SÅ! Var vi offisielt inne i USA, både vi og Elvira!

Vi la oss på anker og nøt tilværelsen. Plutselig kom en slepebåt med en hel haug betongelementer. Hadde så lyst til å skrive ‘Trump, is this a part of your wall???’ på Insta, men paranoiaen tok meg, vi har tross alt akkurat kommet oss inn i Uniten!!

oznor_vivid

Neste stopp på programmet var klesvask. Vi gikk forbi Pueblo Supermarket og som damen sa om du kommer til K-Mart har du gått for langt. Etter å ha handlet på sistnevnte fant vi vaskeriet på tilbakeveien. Lokalt som bare rakkeren, fullt av folk, klær og såpe i et skikkelig virrvarr! Bra vi sonderte terrenget før vi hadde med tre ukers oppsamlet klesvask!

Dagen etter kjørte vi inn etter skolearbeidet, armert med Mac, ipader og telefoner var vi klare for en heldags på vaskeriet, der vi så for oss at vi måtte klore oss fast i maskinene for å få vasket noe som helst. Men, det var mandag! Hadde nesten hele vaskeriet for oss selv! Fikk til og med hjelp av de som jobbet der til å brette klærne!

Snorre bunkret mens vi andre ofret oss og så på hallelujastemningen på The Price Is Right mellom vaskene. Eller det vil si, jeg lastet opp én video og så på showet mens barna satt med nesen nedover i en pad eller telefon.

Rett etter å ha kjørt fra brygga var det bare å ta frem årene, vi var tomme for bensin på jolla. Mor rodde forbi store cruise ship og superyachter til stor forlystelse. En canadier kunne ikke ta et ‘nei, tusen takk det går bra’, for et nei. Han heiv seg i dinghyen og kjørte først barna før han returnerte og slepte oss til båten. Mannen sa knapt et ord, men han tenkte sikkert veldig hardt der han kjørte frem og tilbake og reddet oss fra den offentlige ydmykelsen av å ro en båt som har påhengsmotor.

20190304_134852

Selvom det er flott her vil vi bade, derfor dro vi opp ankeret og stakk til Buck Island. Fant en fin bøye og snorklet to dager til ende! Var vel egentlig en limit på 3 timer på bøya, men det var aldri fullt og vi lå på en hvit bøye, ikke en rød som teksten sto på.. Vi fikk en fin tur opp til det kanskje tristeste fyret vi har sett på tur, men masse kaktuser å se på på veien. Da vi kom tilbake var det tjukt av snorklere rundt båten.

 

 

Barna sovner fort når de har opplevd mye, sånn som i dag:

dav_vivid

 

Har krysset av flere fisk på fiskekortene jeg kjøpte på Tortolla, den siste står ikke på noen av kortene, men det likner en sandhai? Har sett at folk har sett både dette, nurse shark og lemon shark her så satte et spørsmålstegn på vidoen under:

 

I dag er det onsdag og vi har flyttet oss tilbake til Charlotte Amelie. Først skole, så båtvask før sightseeing av det gamle danske fortet. Dessverre var det stengt for lunsj.

Snorre bunkret mens jeg fikk lagt ut et innlegg.

dav_vivid
Kidsa får ut litt energi.

 

Nå har vi jammen klart å få nett i båten også, fra havnekontoret, så da er det bare å holde pc’en høyt for å holde kontakten med omverdenen.

dav_vivid

 

 

2 kommentarer

  1. Herlig fortsettelse på turen 😍 Skjønner det ikke er bare, bare å dra over til USVI selv om avstanden ikke er stor – kos dere masse nå som dere er der ⛵🌴☀️🍹 Klem til dere alle 😘

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s